“Yüksək qan təzyiqi tez-tez infarkt və insultlara səbəb olur”.
Viral.az lenta.ru-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə kardioloq İlya İnauri xəbərdarlıq edib.
Həkim təzyiq xəstələrini duz və yüksək natrium olan qidaların ( kolbasa, konservləşdirilmiş qidalar, hisə verilmiş ət ) istehlakını azaltmağa çağırıb. Bu ədviyyat bədəndə mayeni saxlayır, bu da yüksək təzyiqə səbəb ola bilər.
Son Yazılar:
- Kanada Ukraynaya NASAMS HHM sistemi verdiyini TƏSDİQLƏDİ
- “Yalı çapkını” final edə bilər
- ABŞ səfirliyi yaxınlığındakı şübhəli obyekt mulyaj bomba olub
Həkim həmçinin pis vərdişlərdən – siqaret və spirtli içkilərdən imtina etməyi tövsiyə edib. Kişilərə gündə iki standart içkidən, qadınlara isə birdən çox içki içməyə icazə verilir.
Həkim bildirib ki, qan təzyiqinə nəzarət etmək üçün düzgün qidalanmaq, çəkini izləmək və müntəzəm fiziki fəaliyyətlə məşğul olmaq lazımdır.
“Daha çox meyvə, tərəvəz, tam taxıl və az yağlı süd məhsulları yeyin. Doymuş yağ və xolesterolu yüksək olan qidalardan çəkinin”, – kardioloq bildirib.
(redaktor.az)