Bu gün bir çox insan sağlam həyat tərzi və qidalanma ideyaları ilə maraqlanır, sağlamlıqlarına nəzarət edir və zərərli məhsullardan imtina edir. Bəzi insanlar üçün bu çörək ola bilər.
Viral.az “lent.az”a istinadən xəbər verir ki, çörək qanda xolesterol səviyyəsinin artmasına səbəb ola bilər.
İkincisi, çörəyi həddindən artıq istehlak etmək insulin müqaviməti inkişaf edə bilər.Üçüncüsü, hər hansı bişmiş məhsullar kimi, çörək də şəkərli diabet, piylənmə, ürək və damar xəstəlikləri ilə əlaqəli olan artıq çəki artımına səbəb ola bilər. Hətta sağlam bir insan üçün çörək yalnız gündəlik kalori qəbulu təmin edildikdə faydalı olaraq qalır.
Son Yazılar:
- Türkiyə və Moldova enerji sahəsində əməkdaşlıq memorandumu imzaladılar
- Mahir Emreli Almaniya klubunda məhsuldar ötürmə VERDİ
- Taleh Yüzbəyovun xanımı qəzaya düşdü – FOTO
Çörəyin özü karbohidrat mənbəyidir, yəni bədəni enerji ilə təmin edir. Ancaq pəhrizin balanslı olması vacibdir və mümkünsə, 16-17 saatdan sonra çörək yeməkdən çəkinməlisiniz.
Əgər aktiv həyat tərzi keçirirsinizsə, gündə 2-3 dilim çörək təhlükəsiz şəkildə yeyə bilərsiniz.
Diabet diaqnozu qoyulmuş xəstələrə tam taxıl çörəyi və yalnız orta miqdarda istehlak etmək tövsiyə olunur.
Xroniki mədə-bağırsaq xəstəlikləri üçün isə çörək xəstəliyin əlamətlərini ağırlaşdıra bilər, ona görə də son dərəcə diqqətli olmaq lazımdır.