Sıyıq bu insanlar üçün TƏHLÜKƏLİDİR

“Sürətli qəlyanaltının bütün faydalılığına və çoxfunksiyalılığına baxmayaraq, sıyıq bəzi kateqoriyalı insanlar üçün, xüsusən səhər yeməyi zamanı zərərli ola bilər”.

Viral.az izvestiya-ya istinadən xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq Petmat Şamayeva xəbərdarlıq edib.

Onun sözlərinə görə, laktoza, inək südü zülalı, buğda kleykovina və digər taxıl zülallarına qarşı dözümsüzlüyü olan, qlüten allergiyası və şəkərli diabet xəstələrinə sıyıq yemək tövsiyə edilmir. Belə bir səhər yeməyinin nəticələri şişkinlikdən qanda insulinin artmasına qədər dəyişə bilər.

Son Yazılar:

“Piylənmə üçün sıyıq tövsiyə edilmir. Bu diaqnozu olan insanlar üçün ən yaxşı səhər yeməyi zülallı qidalardan və mürəkkəb karbohidratlardan ibarətdir “, – deyə həkim bildirib.

Şamaeva əlavə edib ki, sıyıq istehlakına əks göstərişlər arasında mədə-bağırsaq traktının bəzi xəstəlikləri də var, məsələn, mədə, onikibarmaq bağırsaq xorası və xoralı kolit.

“Gluten” allergiyası dənli bitkilərdən qaçınmağın daha yaxşı olduğu başqa bir vəziyyətdir, çünki məhsulu istehlak etmək ishal, şişlik, qaşınma, boğazın qıcıqlanması, allergik döküntülər, ürəkbulanma, baş ağrısı və qarın bölgəsində ağrıya səbəb ola bilər.”.

Yusif EYVAZLI