“Yeməkdən əvvəl meyvələrin yuyulması, çirklənmiş qidalar səbəbindən xəstəliyin yayılmasının əsas səbəbi olan norovirus kimi qida yoluxucu xəstəliklərin qarşısını almaq üçün vacibdir”.
Viral.az xəbər verir ki, bu barədə qastroenteroloq Tatyana Poçexovskaya “İzvestiya”ya bildirib.
“Mövcud ola biləcək bakteriyaların və səth çirklənməsinin miqdarını azaltmaq üçün yeməkdən əvvəl bütün meyvələri yumağınız tövsiyə olunur, çünki meyvə səbətinizə çatmazdan əvvəl bir çox əldən keçə bilər. Yeməyi planlaşdırmasanız belə dəri yuyulmalıdır. Bu, qarpız, bostan kimi məhsullara da aiddir. Fırçalanmış dərilər və səthdəki kəsiklər bakteriyaların qidaya daxil ola biləcəyi başqa yollardır. Zədələnmiş hissəni kəsə bilərsiniz, ancaq bunu etməzdən əvvəl səthi yuyun Meyvələri yeməzdən əvvəl bir-iki dəqiqə soyuq axan suyun altında yumaq məsləhətdir. Yeməkləri yaxalamazdan əvvəl də əllərinizi sabunla yuyun. Bu, yeməyinizə daxil ola biləcək hər hansı bakteriya və ya virusları əllərinizdən çıxarmağa kömək edəcək. Məhsulun səthi daha sərtdirsə, fırçadan istifadə edə və ya məhsulu əlinizlə yumşaq bir şəkildə ovuşdura bilərsiniz”, – qastroenteroloq qeyd edib.
Son Yazılar:
- Rasim Balayevin səhhəti necədir?
- MİQ-ə sənəd verənlərin yaş aralığı – SİYAHI
- Dövlət başçısı iştirakçılara müraciət ETDİ
Dəniz SƏTTARLI